Choď na obsah Choď na menu
 


EŠTE PRED KÚPOU ŠKREČKA BY STE IS MALI UVEDOMIŤ TIETO VECI:

1.AKTÍVNA FÁZA

Škrečky sú nočné živočíchy a len v málo prípadoch sú hore aj cez deň.Teda počas dňa sa s nimi nemôžete príliš hrať.

2.POTREBNÉ MIESTO:

Máte doma priestor na dostatočne veľkú klietku?

3.HYGIENA

Pri chove škrečka,si musíte uvedomiť že aj škrečky musia produkovať určité nečistoty,preto bývajú aj ich zdrojom.Tak isto sa vám môže stať,že škrečok vám ohryzie knihu,alebo iné predmety. (Z vlastnej skúsenosti: Môj ocino si raz nechal pri Boromirčekovej klietke slúchadlá a čo sa nestalo?Boromirček mu na nich rozhrýzol kábel  Takže tak no.... :D

4.STAROSTLIVOSŤ V PRIEBEHU VAŠEJ DOVOLENKY

Keď pôjdete na dovolenku,má sa vám kto o škrečka dobre postarať? Ja síce viem,že škrečkom stačí dať vodu a jedlo a vydržia.Ale čo ak pôjdete napr.na 3týždňový pobyt a škrečok musí zostať sám doma? Jednoznačne,potrebuje pri vašej dlhšej neprítomnosti náhradného ,,páníčka".

5.TOLERANCIA

Mnoho škrečkov je krotkých,ale pri situácii,keď má škrečok strach alebo je v strese,je schopné vás aj najkrotkejšie zvieratko pohrýzť!!! Dokážete mu to prepáčiť? Ja rozhodne áno,ale niektorí ľudia asi nie...

6.NÁKLADY

Pokiaľ škrečok ochorie musíte byť ochotný za liečbu zaplatiť oveľa väčšiu cenu,ako za ktorú ste zvieratko kupovali!!! TAK ČO? STE SCHOPNÍ SA O ŠKREČKA POSTARAŤ? JA VÁM VŠAK VERÍM ŽE ÁNO!!!

 

Kúpa škrečka

Pri kúpe škrečka by ste si mali všímať následujúcich vecí:

Pre:

- V obchode so zvieratmi (u chovateľa) sú k Vám ústretoví, prívetiví. Predom Vám vysvetlia úskalia chovu daného zvieraťa.

Proti:

- V obchode so zvieratami (u chovateľa) na Vás nemajú čas. Nesnažia sa Vám vysvetliť ako sa o zvieratko postarať. Chovajú sa nepríjemne.

Pre:

- Chovateľ, pokiaľ má choré zviera, Vám ho radšej neukazuje.

Proti:

- Chovateľ Vám núka viditeľne choré (staré, príliš mladé) zviera.

Pre:

- Zvieratá sú chované v čistom pre ne príjemnom prostredí.

Proti:

- Zvieratá sú chované v nevyhovujúcich podmienkach (špina, príliš malý priestor, vlhko).

Pre:

- Zviera o ktoré máte záujem je zdravé, čulé s lesklou srsťou, čistými očami, nosom a riťným otvorom. POZOR ! Škrečok čerstvo vytrhnutý zo spánku sa chová ospalo, preto je dobré vyberať škrečky už chvíľku zobudené.

Proti:

- Vybraný jedinec je v zlom stave - má apatické chovanie, je silno dohryzaný, tečie mu z nosa, má zalepené alebo zahnisané oči, uši sú vnútri nápadne špinavé. Zviera je na prvý pohľad choré.

Pre:

- Na zvierati je vidieť, že sa oň chovateľ stará.

Proti:

- Po tom, čo uvidíte ten uzlíček nešťastia, začnete premýšľať o tom, či škrečok nežije v temnej komôrke na chlebe a vode.

 

Vačšinou je lepšie kúpiť škrečka u chovateľa, kde máte možnosť vidieť i rodičov mláďaťa a dozvedieť sa určite presnejší vek Vašeho nového kamaráta, než v obchode so zvieratami. Ja sama mám však väčšinou svojich škrečkov zo zverimexu, keďže som blízko svojho bydliska nenašla žiadneho chovateľa, ktorý by mal škrečky vo farebných varietách o aké mám záujem. Ale veľmi doporučujem kupovať u chovateľov, pretože tam si môžete byť istí, že ich chovateľ má rád a určite by Vám nepredal žiadne choré zviera.

 

Komentáre

Prehľad komentárov

škrečok

veronika,29. 5. 2014 14:30

ahoj ja zachvílu budem mat škrečka a som rada že som sa tieto zaujímavé veci dozvedela teraz viem aj viac vecí o škrečkoch škrečka budem mat presne 20.júla už sa velmi teším a ked to bude dievča tak ju dám... aby mala malinké škrečky a aby som ich mohla predat do dobrých rodín kto bude mat záujem nech mi píše na tento gmail nika.veronika10@gmail.com potom to není sto ale zavináč prosím môj gmail nevyužívat na zbytočnosti dakujem a ahoj

kupa skrecka

lola,20. 3. 2014 20:50

ahojte ja si mislim ze skrecok je to naj naj naj zviera na svete

xcfdgrdtfgv

lola,20. 3. 2014 20:49

ahojte ja si mislim ze skrecok je to naj naj naj zviera na svete

kupa škrečka

Nikol,22. 7. 2013 19:55

Mám jedneho škrečka a dva mi umreli boli chori ale mam ešte jedneho ten je divi jak drak v tej klietke stále robi zle vyleza na strechu a robi kotrmelce stále a stále.

Re: kupa škrečka

Katuška,22. 7. 2013 19:57

aj ja mám takeho isteho.