Choď na obsah Choď na menu
 


Kuriózny zásah hasičov - zachraňovali uvezneného škrečka

1. 7. 2009

Osem hasičov v škótskom Lothianu prišlo na pomoc stratenému škrečkovi, ktorý uviazol pod podlahou.

Dva týmy skúšali škrečka vystopovať pomocou kamery. Ako lákadlo použili čokoládu. škrečok sa stratil v dome svojej majiteľky, šesťročnej Zoe Applebyové. Päť hodín sa ho hasiči snažili vyslobodiť – ubytoval sa ale v otvore v podlahe a nechcel vyliezť.

Zoeina matka, Angela Applebyová, ktorá pracuje v škôlke ako zdravotná sestra, vravela škótske BBC: "Musela som upratovať susedov, keď pred naším domom zastavili dve hasičské autá. Mysleli si totiž, že horí."

Pri hľadaní škrečka rozobrali hasiči nielen šporák, ale aj plynové potrubie. Našli ho nakoniec pomocou fibroskopickej kamery. Dúfali, že sa im podarí chlpatého hlodavca dostať vysávačom von.Trysku vysávača prikryli pre istotu ponožkou.

Pani Applebyová vzpomína: "šli sme dole na raňajky a zistili jsme, že Fudgie si otvorila horné veko klietky a vyrazila do kuchyne. Došlo nám, že proliezla tou najmenšou dierou v podlahe. Vrátili sme sa práve z dovolenky a chystala som sa do práce. Pretože snúbenec našej riaditeľky je hasič, slovo dalo slovo a záchránári boli tu. Osem mužov so špeciálnym vybavením nakoniec pomocou kamery Fudgie našli."

Aj keď všetko úsilie sa ale hasičom nepodarilo škrečka z diery dostať, tak jej prenechali škótske SPCA (miestne organizácie na ochranu zvierat). Tá si s ním snáď poradí...